Meglepő dolog derült ki az Uberről - oda lehet az emberek szimpátiája

Az Uber minden adót és büntetést a sofőrjeivel fizettet ki, legalábbis ez derül ki a Népszabadság birtokába jutott szerződésből, amely a cég és a sofőrök közti együttműködést szabályozza. Az Uber cáfol.
Napi.hu, 2016. március 17. csütörtök, 07:43
Fotó: MTI/AP

A lap szerint minden Uber-sofőr aláír egy szerződést a holland Raiser Operations B.V. nevű céggel. Ebben az áll, hogy "ön kártalanítja, megvédi és mentesíti a felelősség alól a vállalatot és leányvállalatait, valamint azok tisztségviselőit, igazgatóit és alkalmazottait, bármely és minden felelősség, kár, kiadás, pénzbírság és adó tekintetében, amely az ön szabálysértése vagy külső fél által benyújtott követelése, amely az ön által elvégzett szállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos".

A Népszabadság értelmezése szerint ez a kitétel mentesíti a céget minden felelősség alól. Ez azért fontos, mert az Uber még ma sem felel meg maradéktalanul a hazai szabályozásnak. Az vállalat szerint ugyanakkor a sofőr és a cég két egymástól eltérő jogi személy, ha valakinek vitás ügye támad, a központból segítséget nyújtanak számára.

A szerződésben érdekes pont az is, amely szerint a viteldíj csupán ajánlott, vagyis magasabbat nem, de alacsonyabbat minden további nélkül lehet alkalmazni - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK