Több ezer szakképzett alkalmazott hiányzik a szlovák autóiparban, ezért ha a szakközépiskolák és egyetemek nem kezdenek szorosabban együttműködni az autógyártókkal, komoly veszélye van annak, hogy az autógyárak néhány éven belül főleg külföldi munkaerőt fognak foglalkoztatni - figyelmeztetett a Szlovák Autóipari Szövetség (ZAP). Az autóiparnak a következő években 12-14 ezer szakképzett alkalmazottra lesz szüksége - derül ki a szervezet felméréséből, amelyet most hozott nyilvánosságra a pozsonyi Új Szó. Ebbe már beleszámították a Jaguar Land Rover alkalmazottjainak számát, ha a gyártó végleg úgy dönt, Nyitrán építi meg új telephelyét.

Juraj Sinay, a ZAP elnöke szerint az autógyártóknak például programozókra, elektrotechnikusokra, az ipari berendezések karbantartására és üzemeltetésére képes alkalmazottakra van szükségük.

A szövetség felméréséből azt állítja: Szlovákiában arra van szükség, hogy a munkapiacra lépők 31 százaléka egyetemi diplomával rendelkezzen. Jelenleg a középiskolák végzőseinek 60 százaléka jelentkezik egyetemre. "Ennek következményeként minden második főiskolás olyan szakon tanul, amelyre a munkaerőpiacnak nincs szüksége. A statisztikák szerint az egyetemi végzettséggel rendelkezők 55 százaléka négy évvel a tanulmányok befejezése után nem a képesítésének megfelelő ágazatban dolgozik, azaz pályaelhagyó.

Rendületlenül növekszik a termelés

A ZAP számításai szerint idén a Szlovákiában gyártott személyautók száma a tavalyi 971 ezer után meghaladja a 980 ezret, az első negyedévben 265 ezret bocsátottak ki a gyárak. Az ágazat meghatározó szerepet játszik a szlovák gazdaságban - részesedése a teljes ipari termelésben a The Slovak Spectator szerint 43 százalék, és több mint 80 ezer embert alkalmaz. Pozsonyi források állítják, hogy a Volkswagen botrány kirobbanása és a feltörekvő piacok gyengélkedése ellenére egyetlen szlovákiai autógyártó sem jelezte, hogy termelése csökkentésére készülne.

Az országban már ugyan létezik duális képzés, tehát az iskolák és az üzemek együttműködése, ebbe viszont csak a középiskolák kapcsolódnak be. "Az autóiparnak viszont több száz egyetemi végzettségű emberre is szüksége van, ezért a duális képzésbe a főiskolákat is mielőbb be kell kapcsolni. Az egyetemek végzőseinek jelenleg nincsenek gyakorlati tapasztalatai. Elméletből jelesek, de a gyakorlatban nem, képtelenek azonnal megfelelni a gyártók igényeinek" - állítja Július Hron, a ZAP oktatási bizottságának vezetője.

Az oktatásügyi minisztérium szerint a duális képzés megfelelően van beállítva s nemcsak a jelenleg nálunk termelő autógyártóknak, de a Jaguarnak is képesek leszünk elég alkalmazottat biztosítani. "A rendszert ráadásul a beruházók igényeihez igazíthatjuk" - állítja a tárca. Azt, hogy hol keressék az autógyártók a most hiányzóalkalmazottakat,viszont nem tudni - írta az Új Szó.

A ZAP szerint viszont ha duális oktatás rendszerét nem állítják be megfelelően, akkor a Volkswagen, a Kia és a PSA Peugeot-Citroen szlovákiai gyárainak egyetlen lehetősége rövidesen az lesz, hogy Magyarországon vagy Romániában keressen embereket. "S akkor a Jaguar tervezett gyáráról, amelyben hatezer ember találhat munkát, még nem is beszéltünk" - mondta Sinay.