Nagy dobásra készül a legendás repülőgyártó

A közel-keleti kereslet növekedésére alapozva megháromszorozná termelését 2020-ig a Szuhoj regionális utasszállító gépek gyártásával foglalkozó orosz Sukhoi Civil Aircraft Company - közölte a Reuters hírügynökséggel Jevgenyij Andrasnyikov, a cég első alelnöke a dubaji légikiállítás és -vásáron.
MTI, 2015. november 8. vasárnap, 14:58
Fotó: Reuters

Az orosz vállalat Egyiptommal, Iránnal, Szaúd-Arábiával, Katarral és Ománnal folytat tárgyalásokat a 100 férőhelyes Sukhoi Superjet 100 (SSJ100) regionális utasszállító gép eladásáról.

Gyártási kapacitásunkkal 2020-ra elérjük az évi 200 gépes kritikus tömeget - közölte az alelnök. A cég jelenleg 60 regionális gépet gyárt évente. A Sukhoi egy nagyobb, 120 férőhelyes utasszállító gép kifejlesztésén is dolgozik, valamint megkezdte a közel-keleti ügyfélkör számára egy business jet kifejlesztését is.

Az SSJ100 modellt Oroszországban gyártják, de folyamatban vannak a tárgyalások Indiával az ottani gyártás megkezdéséről az indiai offset program keretében. Az ír CityJet az elmúlt hónapban írt alá szerződést 15 SSJ100 repülőgép vásárlásáról egymilliárd dollár értékben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

paramparam, 2015.11.09 00:13

A göbzi gyártáshoz jól értenek a szovjetek, igazán jók benne. Kár, hogy másban nem ennyire jók. Pl. a Szovjetunió mint álom elhagyásában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html