Nagy égés lett JP Morgan Twitteres fóruma

Kudarcba fulladt a JP Morgan Twitteres kérdezz-felelekje, olyan sok és ellenséges kérdés érkezett, hogy a cég inkább lemondta a válaszadást.
MTI-Eco, 2013. november 15. péntek, 08:52
Fotó: Napi.hu

A JP Morgan tervei szerint Jimmy Lee elnökhelyettes válaszolt volna a kérdésekre - jelentette az amerikai CNN hírtelevízió. Összesen hét óráig tartott a JP Morgan kezdeményezése csütörtökön, amelynek keretében arra buzdított minden érdeklődőt, hogy hagyjon üzenetet a Twitter-oldalán az "AskJPM", azaz "Kérdezd meg a JP Morgant" jeligére. Hét óra után a JP maga is Twitter-üzenetben jelentette be a program korai végét, elismerve, hogy az "rossz ötlet volt".

Amíg elérhető volt, kritikus kérdések egész sora került fel a JP-nek erre az alkalomra létrehozott üzenő falára. A mérsékelten kritikus hozzászólok csak arra kérdeztek rá, hogy "meddig akarja még a JP kizsákmányolni az embereket?", illetve korrupcióval és csalással gyanúsították meg a JP tisztségviselőit.

A helyzet akkor vált kezelhetetlenné, amikor már arról kezdték faggatni a bankot, hogy "milyen érzés mexikói drogkartellekkel dolgozni?", illetve gyermekkannibalizmussal gyanúsították meg Jamie Dimon vezérigazgatót.

A JP ezután már gyorsan lezárta az egész kezdeményezést és bejelentették, hogy inkább "visszatérnek a tervezőasztalhoz", átgondolni a kommunikációs stratégiájukat. A CNN Money kommentárja szerint a JP vezetősége egyértelműen alábecsülte, hogy mennyire negatív még a megítélése az amerikai Twitter-felhasználók között a gazdasági válság eseményei után.

HOZZÁSZÓLÁSOK