A központ jelenleg mintegy 850 dolgozójából 400 válik feleslegessé, míg hosszabb távon a cég világszerte 11 ezer álláshelyet készül megszüntetni az eddigi 79 ezerből.

Düsseldorfban 220 alkalmazottat más részlegeknél továbbfoglalkoztatnak. A cégközpont személyi átalakításának terveit rövid távon hajtják végre, de pontos időpontot erre nem jelöltek meg.

A keddi bejelentés nyomán a ver.di szakszervezeti szövetség máris tiltakozó hét megtartására hívta fel tagjait: csütörtöktől a következő hétfőig üzemi gyűléseket, tiltakozó felvonulásokat terveznek. A ver.di különösen nehezményezi, hogy a konszern átalakításának konkrét lépéseiről még mindig nem terjesztették elő a konkrét terveket, bizonytalanságban tartva ezzel az alkalmazottakat.

Október elején leminősítette az E.ON-t a Moody's: a hitelminősítő A3-ra - az elsőrendű besorolás legalsó fokára - rontotta A2-ről a cég hosszú lejáratú tartozásainak minősítését, a rövid lejáratúakét pedig P-3-ra - még elfogadhatóra - P-2-ről. A besorolások kilátása stabil.

A Moody's egyúttal megjegyezte, hogy a közeljövőben valószínűtlen a cég felminősítése.
A hitelminősítő döntését a cég erősen nyomás alá került nyereségkilátásaival indokolta; ezzel kapcsolatban elsősorban a német atomerőművek leállítására, a fűtőelemadóra és az E.ON gyengélkedő gázüzletágára utalt.
Hasonló okokból a Moody's júliusban már az RWE energiaszolgáltatót is leminősítette.