Óriási bukás fenyeget, mert kevés a vendégmunkás

Elképesztően jó üzletet ajánlottak egy gdyniai hajógyárnak, amelynek hiányzik 500 munkás ahhoz, hogy teljesíthesse a megrendelést. Lehetséges, hogy a Távol-Keletről kell vendégmunkásokat importálniuk.
Barabás Júlia, 2017. április 22. szombat, 17:00
Fotó: AFP

A lengyelországi Crist hajógyár rekordösszegben írt alá szerződést a francia STX France-szal: két sétahajó építésére, ám a feladat teljesítéséhez hiányzik 500 ember munkás keze - írta a gazeta.pl. A gdyniai cég két hatalmas pihenőhajót építene teljes berendezéssel.

A hajókon 5700 utas pihenhetne, kényelmükről 1500 fős személyzet gondoskodna. Hosszuk 125 méter, súlyuk 6000 tonna. Darabjuk legalább másfél milliárd eurót kóstál.

A Crisz marketingmenedzsere reméli, hogy az első sikerek után további megrendeléseket is kapnak. Erre reményt ad, hogy partnerük sokéves szerződésekben gondolkodik. A feladat elvégzéséhez azonban sürgősen találniuk kellene 500 dolgozót - a létszámnövekedés négy év alatt meg is duplázódna.

A Crist - más lengyel hajógyártókhoz hasonlóan - a lengyel munkaerőpiacon kívül külföldön is keres dolgos kezeket. Elsősorban Ukrajnában, de gondolkoznak távol-keleti munkások toborzásán is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gaszton42, 2017.04.22 22:30

A hajó paraméterei, azára és kapacitása alapján egy bazi nagy kirandulohajo lenne, nem lehet csak 6000 tonnás, ekkora haj?a 5700 utas és 1500 főnyi személyzet, maximum koporsóban. Viszont a rendelés nem is erről szól hanem a hajók 125 m hosszú blokkjáról, ezeket építené meg a lengyel hajógyár nem az egész hajó paramétereiről van szó. Ha már írni megtanult a cikkíró, olvasni sem szégyen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html