Ha az illetékes versenyfelügyeleti hatóságok jóváhagyják, az év végére tető alá is hozzák az ügyletet. Ezt követően a Samsung további 100-300 millió dollárt köteles befektetni a 2015-ben létrejött amerikai vállalatban. A múlt héten egy dél-koreai lap már megszellőztette a hírt, de még úgy tudta, hogy a vételár 1,8 milliárd dollár lesz.

A Hewlett-Packard Company, amerikai multinacionális információtechnológiai társaság 2015-ben vált szét két önálló vállalattá: a jogutód HP Inc. viszi tovább az alaptevékenységet, azaz a személyi számítógép és a nyomtató üzletágat, míg a szerver és a vállalati szolgáltatások üzletágat a Hewlett-Packard Enterprise. A szétválás óta ez a HP legnagyobb akvizíciója, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy felrázza és megújítsa az 55 milliárd dolláros piacot jelentő, újításokra évtizedek óta képtelen nyomtató szektort. A fénymásológépek korszerűtlenek és bonyolultak - mutatott rá a HP, hangsúlyozva, hogy ezt a kategóriát akarja kiváltani a multifunkciós nyomtatók korszerű technológiájával.

A HP e cél megvalósításában számít a Samsung által kifejlesztett A3 multifunkciós nyomtatóira, valamint azokra a termékeire, amelyek a mobil eszközök és a felhő alkalmazásának révén megkönnyítik a nyomtatást. A Samsung Electric azért döntött a nyomtató üzletág eladása mellett, mert az alaptevékenységére kíván koncentrálni.

A családi kézben lévő legnagyobb dél-koreai konglomerátum egy szélesebb szerkezetátalakítási folyamaton megy keresztül: a Samsung csoport és leányvállalata, a Samsung Electronics már eladta vagy éppen kiszáll az alaptevékenységéhez nem tartozó üzletágakból. Bár a Samsung a világ legnagyobb okostelefon-, televízió- és a memóriachipgyártója, a nyomtatók globális piacán elmaradt az olyan riválisoktól, mint a HP, a Canon vagy az Epson.