Óriásleépítés a nagybanknál

Elbocsátásokat és 450 bankfiók bezárását jelentette be Spanyolország legnagyobb bankja, a Banco Santander - közölte pénteken a spanyol sajtó, hivatkozva arra a találkozóra, amelyen Ana Botín bankelnök és a szakszervezetek vettek részt egy nappal korábban.
MTI, 2016. április 1. péntek, 14:59
Fotó: Reuters

A beszámolók szerint az elnök a bank kereskedelmi hálózatának és központi szolgáltatásainak újrastrukturálásával indokolta a döntést, amelyet az év folyamán, fokozatosan valósítanak meg.

José Antonio Álvarez, a Banco Santander vezérigazgatója pénteknek e-mailben tájékoztatta a bank spanyolországi dolgozóit arról, hogy a több mint 3400 bankfiók számát 13 százalékkal csökkentik, és a bezárások várhatóan a legkisebb, három vagy annál kevesebb alkalmazottal működő irodákat érinti.

A bank modernizálja fiókjait és egyúttal nyit a digitális szolgáltatások irányába, mert "a pénzügyi szaktor nagy változásokon megy keresztül, és a digitális forradalom új versenytársakat hoz". Kitért a takarékossági indokokra is, mivel az új szabályozási előírások miatt megnövekedtek a költségek, miközben a bank rentabilitásra törekszik egy csökkenő szektorban.

Becslések szerint a Banco Santander több mint 24 ezer spanyolországi dolgozójából körülbelül ezer embert érinthet majd az átalakítás.

HOZZÁSZÓLÁSOK