Mostantól ingyen küldhet pénzt barátainak és családtagjainak

A PayPal ingyenes személyközi fizetési szolgáltatást indít Magyarországon, amely megoldást kínál a barátok és családtagok közötti kisösszegű tartozások rendezésére - jelentette be a társaság.
Domokos László, 2019. február 12. kedd, 15:26
Fotó: Pay Pal

Eszerint a PayPal-számlával rendelkező magyar felhasználók díjmentesen küldhetnek forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása. Az új funkció lehetővé teszi, hogy bármilyen banki adat megadása nélkül, csupán a címzett e-mail címének megadásával intézhessék egymás közt pénzügyeiket.

A cég 25 európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti díjmentes P2P szolgáltatását, amely elsősorban a családi és baráti körben fennálló kis összegű tartozások rendezésére kínál megoldást. A pénz küldése és fogadása a már magyar nyelven is rendelkezésre álló weboldalon és a mobilapplikációval is lehetséges. A szolgáltatás díjmentes függetlenül attól, hogy a számlához rendelt bankszámla, bankkártya, vagy az egyenleg szolgál a tranzakció fedezetéül.

A társaság megbízásából a Censuswide piackutató által készített kutatás szerint a magyarok évente átlagosan 9-15 ezer forint között hiteleznek baráti és a családi körben, átlagosan 3 ezer forinttal tartoznak egymásnak, és a vissza nem fizetett összegek akár a 300 ezer forintot is elérhetik. A felmérés szerint a magyarok 15 százalékának nehézséget okoz begyűjteni a barátoktól és a családtagoktól egy közös ajándék megvásárlására, egy csoportos nyaralás lefoglalására, vagy egy rendezvényre szóló belépőjegyek megvásárlására megelőlegezett összeget. A fő okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a tartozásukat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz, nincs a közelben atm, vagy egyszerűen csak elfelejtik visszafizetni az adott összeget.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Arnika, 2019.02.12 17:32

Eddig is ingyenes volt ez a személyi jellegű pénzküldés ha a PayPal egyenleg volt a pénzforrás, már 2015-ben is.
2018 decembertől az addig pénzdíjas bankkártyáról történő küldést is ingyenessé tették.
Szóval ez nem 2019 februári hír. Lekéste magát a PayPal társaság.
Sajnos egyáltalán nem lennék büszke a magyar nyelvi felületükre, az üzleti fiók regisztrációt nem lehet végig vinni ha a magyar nyelvű a felület, más oldalrészeknél is az angol nyelvű aloldalra való átlépés esetén vannak hibák és a lényeges oldalak még mindig angol nyelven beszélnek.
Arról sem beszélnek, hogy nem sokára nem lehet velük fizetni az eBay-en, az jobban érdekelne mint egy már évek óta használható funkció újrafényezése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2019.02.12 17:12

Inkább arról beszéljünk, hogy mikor lesz boltokban is használható Paypal bankkártya Magyarországon. Valószínűleg soha, mert a Nagy Testvér szereti pontosan tudni, hogy ki mire költi a pénzét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html