Rekordnyereség a legnagyobb cseh banknál

Rekordnagyságú adózott nyereséggel, 16,61 milliárd koronával zárta a tavalyi évet a Ceská Sporitelna (CS) - közölte a bank honlapján.
MTI-Eco, 2013. március 4. hétfő, 08:49
Fotó: Napi.hu

A legnagyobb csehországi bank az osztrák Erste Group tagja. A tavalyi eredmény 21,8 százalékkal jobb, mint a 2011-es. A bank közleménye szerint a nyereség elsősorban az értékpapírokkal való sikeres kereskedésnek köszönhető. A bank közgyűlésére készített osztalékjavaslat szerint részvényesek között 7,6 milliárd koronát (1 korona=11,5 forint) osztanak szét.

A Ceská Sporitelna volt a három legnagyobb csehországi bank közül az utolsó, amely nyilvánosságra hozta tavalyi eredményét.

A francia Société Générale tulajdonában lévő Komercní Banka 14,2 milliárd koronás adózott nyereséggel (éves szinten 46,4 százalékos növekedés), míg a CSOB, amely a belga KBC tulajdona, 15,3 milliárd koronás nyereséggel (37 százalékos növekedés) zárta a tavalyi évet. A nagy cseh banki hármas összesített tavalyi adózott profitja meghaladta a 46 milliárd koronát.

A Hospodárské Noviny című gazdasági napilap elemzése szerint a nagy csehországi bankok helyzete a gazdasági válság ellenére is stabil, és az idei évben is komoly nyereségekre számíthatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.03.04 12:34

Érdekes : növekedésben is kaszálnak a bankok ,...meg válságban is ...,de a mi liberális-posztkomcsiaink védik őket...,de miért is??..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html