Robotokra állhat át a logisztika

A Mobile Industrial Robots (MIR) jelentős bővülésre számít a logisztikai robotok alkalmazásában, amit az automatizálás sokoldalú alkalmazhatóságával magyaráznak - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. november 20. kedd, 18:11
Fotó: Napi.hu

Az autonóm mobil robotokat gyártó vállalat keddi közleménye idézi a MIR vezérigazgatóját, aki a Nemzetközi Robotikai Szövetség (IRF) idei jelentésének előszavában kiemelte a logisztikai robotok együttműködő, önálló tájékozódását. Az ilyen rendszerek biztonságosan dolgoznak emberek mellett és jól illeszkednek a modern gyárépületekbe - tette hozzá Thomas Visti. Megjegyezte, hogy az automatizáció a gyártási folyamatokat érte el elsőnek, mivel a kézi anyagmozgatás rosszul használta ki a munkaidőt.

A közlemény idézi az IRF jelentését, amely szerint 162 százalékkal nőtt tavaly a logisztikában használt robotok eladása. A World Robotics Report idén ennél is jelentősebb bővülést vár, 2019 és 2021 között pedig - mint írták - az összetett éves növekedés 18 százalék körül várható. Ennyi idő alatt 485 ezer logisztikai rendszert értékesíthetnek.

A robotizáción sok múlhat a magyar autóiparban is.

HOZZÁSZÓLÁSOK