Arany kártyával fizethetnek a gazdag britek

Exkluzív bankkártyát dob piacra Nagy-Britannia állami tulajdonban lévő pénzverdéje.
Rácz Gergő, 2019. október 11. péntek, 17:11
Fotó: Napi.hu

A szupergazdagoknak kedveskedik Nagy-Britannia állami tulajdonban lévő pénzverdéje, ami színarany bankkártyát dobott piacra. A 23 ezer dolláros bankkártyán nincs költési limit, leginkább olyanoknak szól, akiket amúgy se foglalkoztat, hogy mi mennyibe kerül.

Az állami tulajdonú Royal Mint Nagy-Britanniában egy 23 ezer dolláros, 18 karátos aranyból készült bankkártyát dobott piacra. A Mastercard termék vállaltan a vagyonos ügyfélkört célozza.

Aki kifizeti a nagyjából hétmillió forintnak megfelelő árat, utána limit nélkül költhet vele, nem kell többé tranzakciós költséget fizetnie és még személyre szabottan nézik az igényeit is utazás közben, amennyiben arra szüksége és igény lenne.

A cég, ami egyben az ország pénzverdéje a jövőben további nemesfém-alapú termékekkel tervez üzletelni, többek között a tőzsdén.

Mint arra CNBC emlékeztet, a fém kártyáknak mostanság egyre nagyobb divatja van. A Revolut drágább bankkártyája is fémből készül, míg az Apple a maga elit kártyáját titániumból gyártatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK