Sokat akar spórolni a svájci nagybank

Újabb megtakarítási programot indít milliárdos nagyságrendben a Credit Suisse svájci óriásbank - számolt be vasárnap a bank vezetésétől származó információkra hivatkozva a Schweiz am Sonntag lap.
MTI-Eco, 2015. október 11. vasárnap, 16:44
Fotó: Reuters

A program 7-10 százalékos költségmegtakarítást irányoz elő 1,5-2,0 milliárd svájci frank nagyságrendben. "Nagyjából ez lenne a cél, ehhez kell igazodni" - közölte a bank egy vezető munkatársa a lappal. A Credit Suisse kiadásai 2014-ben mintegy 22 milliárd svájci frankra rúgtak.

A Credit Suisse ráfordításai a 2011-ben indított és több ezres elbocsátást is magában foglaló megtakarítási program ellenére is folyamatosan emelkedtek az elmúlt években. A megemelkedett igazgatási és dologi költségek több mint ellentételezték az alacsonyabb személyzeti kiadásokat.

Az még nem lehet tudni, hogy az új költségcsökkentési program jár-e majd létszámcsökkentéssel. Mivel azonban a július óta hivatalban lévő vezérigazgató, Tidjane Thiam a bank regionális szerepének erősítését és a központ szerepének a gyengítését tűzte ki célul, Svájcban valószínűleg munkahelyek is veszélybe kerülhetnek - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK