Sokat ledolgozott hátrányából a Lufthansa

Az előző évinél kissé alacsonyabb bevétel mellett csökkent a Lufthansa német légitársaság működési eredmény szintű vesztesége az idei első negyedévben.
MTI-Eco, 2016. május 3. kedd, 09:55
Fotó: Reuters

A Lufthansa az első negyedévben 6,9 milliárd euró, az egy évvel korábbinál 0,8 százalékkal alacsonyabb bevétel mellett 53 millió euró adó és kamatfizetés előtti (EBIT) szintű egyszeri tételekkel korrigált veszteséget szenvedett el, kétharmaddal kisebbet az egy évvel korábbi 167 milliárd eurónál. Az előző évi bázisadatot a pilótasztrájk miatti forgalomkiesések torzították. A Reuters hírügynökség által megkérdezett szakértők a ténylegesnél kisebb, 38 millió eurós EBIT-veszteséget vártak.

Az egy repült mérföldre utasonként jutó bevétel 5,4 százalékkal csökkent az első negyedévben. A Lufthansa első negyedéves nettó eredménye 8 millió euró veszteség lett. Egy évvel korábban, 2015 első negyedévében az amerikai Jetblue légitársaságban tartott részesedés értékesítése 425 millió euró nyereséghez juttatta a Lufthansát.

Simone Menne pénzügyi igazgató az idei évre a tavalyi 1,8 milliárd eurónál valamivel magasabb egyszeri tételekkel korrigált EBIT-eredményt vár. Kapacitásnövelő terveit azonban mérsékli, a férőhelyek 6,6 százalékos növeléséről 6,0 százalékra.

HOZZÁSZÓLÁSOK