Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dallasi székhelyű Heitage aukciósház közlése szerint a neve elhallgatását kérő licitáló az úttörő videojáték egy 1985-ben a Nintendo NES konzoljára kiadott korai verziójára csapott le a pénteki árverésen - írja az MTI.

Marion a Nintendo által alkotott játékok karakterei közül az egyik legnépszerűbb, számtalan játék fut a neve alatt, és még többen vendégszerepelt, a videójátékok ikonjává vált. A történet szerint egy olasz származású amerikai vízvezeték szerelő, aki az egyik nagyobb cső javításán dolgozott, addig mászott a belsejébe, mígnem egy mesevilágba nem került.

A bontatlan dobozban kínált játék magas leütési ára is bizonyítja, milyen népszerűek ma is az évtizedekkel ezelőtt fejlesztett játékok.

A 114 ezer dolláros ár felülmúlta a Heritage korábbi, 100 150 dolláros videojáték-rekordját, melyet tavaly fizettek egy hasonlóan bontatlan dobozban eladott Super Marióért.

A csúcsot döntő tétel az 1980-as és 1990-es évekbeli videojátékok aukcióján kelt el, összesen majdnem 700 ezer dollárt fizettek a régiségnek számító darabokért a vevők, ami meghaladta a Heritage előzetesen becsült 500 ezres árát.

Az eladott darabok között volt az 1987-be kiadott Mike Tyson's Punch-Out! című videojáték, amely a hajdani nehézsúlyú boxvilágbajnok küzdelmein alapult, ezért 50 400 dollárt fizetett a nyertes licitáló.