Új ingyenes e-sport-csatorna indul Magyarországon

Az Esport1 és az Antenna Hungária együttműködésével megvalósuló új online tévécsatornán az elektronikus sportoké és a videojátékoké a főszerep. A tartalmakat bárki ingyenes elérheti majd a mindiGo TV applikációban. Az elmúlt időszakban a kormány is nagy hangsúlyt fektetett az e-sport népszerűsítésére.
Szabó Dániel, 2020. június 11. csütörtök, 12:33
Fotó: Napi.hu

A hét minden napján napi 8 órában sugároz majd videojátékos tartalmakat az EsportGuru. A legnépszerűbb e-sport versenyek, mint a LEC (League of Legends Európai Bajnokság) ESL és Dreamhack nemzetközi CS:GO tornái, valamint a magyar bajnokság összecsapásai. Az e-sport mérkőzések mellett elemző műsorok, oktató anyagok, szórakoztató műsorok és a videojáték sport hőskorát idéző archív tartalmak várják a nézőket - írja beszámolójában a DTV News.

Az EsportGuru online tévécsatorna műsorait a mindiGO applikációban és a weben regisztrációt követően díjmentesen érhetik el a felhasználók.

A magyar állam egyre inkább támogatja a videojátékos sportokat: az elmúlt évben 2 milliárd forintot adtak a V4 Future Sports Festival elnevezésű e-sport rendezvény budapesti megrendezésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK