Újra állami támogatásból lesz e-sport-bajnokság

Második alkalommal is Magyarországon, azon belül is Budapest kerül megrendezésre a V4 Future Sports Festival elnevezésű e-sport rendezvény. A főszponzor pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 14. szerda, 16:50
Fotó: AFP

Tavaly után ismét Budapesten rendezik meg a V4 Future Sports Festival elnevezésű e-sport rendezvényt. A 350 000 euró összdíjazású versenyt az Egymillióan a magyar esportért Egyesület (Esportmilla) szervezi szeptember 21. és 22. között. A helyszín egyelőre nem ismert, de az viszont igen, hogy az esemény fő támogatója pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség, így idén is főleg állami támogatásból valósul meg a V4 országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) nemzetközi e-sporteseménye - írja a 24.hu.

A 2018-as fesztivált két budapesti helyszínen, a BOK Csarnokban és a Körcsarnokban bonyolították le, akkor egy szakmai konferencia is becsatlakozott a bajnokság mellé.  Akkor a kormány a V4-es eseményre 2 milliárd forintos támogatást adott az Egymillióan a Magyarországi Esportért Egyesületetnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK