Szabad a vasárnap - bővít a nagy sportáruház

Létszámnövekedést hoz az Intersportnál a vasárnapi nyitva tartás. A világ legnagyobb sportszer kereskedelmi hálózata a magyarországi beszállítói kör bővítését is tervezi - olvasható a hálózat közleményében.
Napi.hu, 2016. április 14. csütörtök, 11:31

Az Intersport áruházai a munkavállalókkal történő egyeztetések után, április végétől tartanak nyitva vasárnaponként. Horváth Csobán, az Intersport Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a vasárnapi nyitva tartás egyértelműen forgalomemelkedést hoz, ami új áruház nyitását és létszámnövekedést is lehetővé tesz. A 15 áruházzal rendelkező láncnál azzal is számolnak, hogy ezután, vasárnaponként, a határ menti üzletekbe ismét visszatérnek a szomszédos országbeli vásárlók.

Az Intersport az elmúlt évben, a vasárnapi zárva tartás ellenére is 10 százalék feletti forgalomnövekedést ért el. Horváth Csobán úgy látja, ez annak is köszönhető, hogy a válság időszakában többen belföldi utazással és - ehhez is társítva -, szabadidős sportokkal váltották fel a drágább külföldi utazást. Sokuknál azóta az életforma részévé a sportolás, ami a professzionálisabb öltözetek, minőségi sportszerek és az új, technikai eszközök iránti igényt is megnövelte.

HOZZÁSZÓLÁSOK