Szijjártó szelet vetett és vihart aratott

A hivatalos álláspont szerint csupán protokolláris megbeszélés volt Szijjártó Péter és Rothschild bankárcsalád tagjainak egyeztetése, ám jobboldali körökben már ez is heves tiltakozásokat váltott ki.
Komócsin Sándor, 2021. február 17. szerda, 07:56
Fotó: kormany.hu

A Takarék-csoportot irányító MTB Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Budapest Bank Zrt. összevonásával tavaly létrehozott Magyar Bankholding Zrt. mellett a paksi bővítés finanszírozásáról is tárgyalt a Rothschild család képviselőivel Szijjártó Péter külügyminiszter Párizsban a közelmúltban - tudta meg a Népszava több független forrástól. A tárgyalásokon a Rothschildok esetleges nagyobb magyarországi szerepvállalása is szóba kerülhetett.

A Rotschild & Co. befektetési bank, amely a világ egyik legnagyobb pénzintézete, 40 országban rendelkezik leányvállalatokkal, Magyarországon azonban nincs jelen. Ugyanakkor a Takarék-csoport, az MKB Bank és a Budapest Bank fúziójához tanácsokat adtak más külföldi cégekkel együtt. A Rothschild-ház két módon "működhet együtt" a jövőben a kormánnyal: beszáll a Magyar Bankholding Zrt.-be, vagy egy leányvállalatot alapít.

A paksi bővítésre felvett orosz hitel kamata magas, ezért a magyar kormánynak jól jönne egy hosszú távú finanszírozási szerződés, amivel ezt kiválthatná - derül ki a további spekulációkból. Ezt megköthetnék a Rothschild bankkal, ráadásul a család közeli kapcsolatot ápol Emmanuel Macron francia elnökkel, akivel Orbán Viktornak is egyre jobb a viszonya.

Az ügyhöz érdekes adalék - és talán részben ez is magyarázatot adhat arra, hogy a kormány nem veri nagy dobra a tárgyalások tényét -, hogy a tárgylások hírére meglehetősen hevesen reagáltak jobbról. Valóságos kommentözön zúdult Szijjártó Péterre a közösségi médiában, amiért a Rotschildokkal tárgyalt, volt, aki azért bírálta, mert szerinte ők a "háttérhatalom vezetői" - fogalmazott a Népszava.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

flydomi, 2021.02.18 12:03

Na meg 1x illibantkaim,ha nem tetszik az igazsag egy libsi oldalon,es jelentgetitek a sajat szembekoposdi eletformaitokat. :D

Soros penzen tanult vegyes fajtiszta Szijjarto a sajat fajtajanak kiarusitja ezt a szep arja orszagot a narancsos birkaival egyetemben a hatterhatalomnak. :D
Szokjatok hozza illibantak,hogy ezt teszik 2010 ota veletek,csak szamok vagytok nekik,mint a "Arbeit mach free" eseteben. :))
Hu arja kevert faju vezetoitek szepen eladnak titeket is,ha mar a fel orszag idegen erdekek kezeben van Paks es a nagy honved Vasut eseteben. :))
Ismet szembekopott titeket a valosag es sajat magatok,mint mindig illibant demokracia ellenes narancsososk.Dehat ilyen vezeto arja faju kormanytol nem lehet elvarni azt,hogy szereto nepet szeresse,ha mar Soros penzen nevelkedett a FideSS tarsadalom. :DD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2021.02.18 09:55

Kedves hozzászólók!
A fenti cikk is jól leképezi azt, hogy az idő múlásával az Orbán kormány ÖNMAGA CSAPDÁJÁBA, a folyamatos PROPAGANDA EGY BITES, EGY NAPRA SZÓLÓ POLITIKAI MOSÓPOR REKLÁM KOMMUNIKÁCIÓ CSAPDÁJÁBA ESETT!
Egyszerűen fogalmazva: a hatalmi kommunikáció KÖVETKEZETLENNÉ vált a mindennapok politizálásában.
Ha valaki emlékszik rá(bár a nép könnyen felejt) 2008-2009-ben az akkori Orbán(nem véletlen fogalmaztam így, hogy akkori: hisz azóta kígyó módjára már több alakváltozáson ment át) már készülve a 2010-es választásokra, az akkori Gyurcsány-és bajnai kormány BANKÁRKORMÁNYNAK titulálta, és az akkori Fidesz kommunikáció a bankot, mint olyan az IGAZ(de csak az igaz) magyarok-zemberek ellenségének tartotta!
Hol vagyunk már ettől!
Ugyanez igaz, a globálkapitalista, kizsákmányoló, hazánkat egyszerű bérmunkának tekintő(lásd rabszolgatörvény-és Munka Törvénykönyvének ez irányú változtatása) MULTI CÉGEK JELEN TÁMOGATÁSA KAPCSÁN! (mint tudjuk a jelenlegi Orbán: a multit támogatja az igaz magyar KKV-vel szemben-kivéve a maffia oligarcha, dzsentri réteget)
Emlékszik valaki arra, hogy a Fidesz szavazók állat módjára lejárták térdüket, és Bajer Zsótival az éle: cipelték a Békemeneten a táblát: hogy "NEM LESZÜNK GYARMAT!"
HOL VAGYUNK MÁR ETTŐL: úgy lefeküdtünk a globáltőkének, ahogy nagy könyvben meg van írva! ...csak hát akkor ezzel a mosópor reklámmal lehetett megzabáltatni, és állatnak tekinteni a Fidesz szavazókat!
Ugyanez igaz:
a POLGÁRI KÖRÖKRE! Emlékszik még valaki erre? Hogy itt voltak POLGÁROK, és POLGÁRI KÖRÖK! Ugyan már! Hol vagyunk már ettől!
De ott a " Nem hagyunk az út szélén senkit!", és a "Keményen dolgozó kisember" toposzai!
Min-mind a politikai mosópor reklám szennyvízcsatornájában végezte!
De Szájer József botránya után: már Orbán NEM TEKINTI ÖNMAGÁT KERESZTÉNYNEK, és HARCOS KERESZTÉNY VÉDŐNEK! Szinte már alig-alig hagyja el a száját az a szó, hogy "KERESZTÉNY"
Ez is csupán "ÓCSÓ" mosópor reklám volt csupán!
Ez rendben is volna, hisz EZ és ÍGY a politika természetrajza!
A kérdés az, hogy a 21. században, hogy a qurva életbe fordulhat elő, hogy életerős emberek, férfiak, szavazók BEDŐLNEK ENNEK A MOSÓPOR REKLÁMNAK...és állat módjára nyáladzák ugyanazt!
NEM JÖNNEK RÁ A FIDESZ SZAVAZÓK, hogy Orbán földig alázza őket, egyszerű állatnak tekinti őket, leköpi őket szotyival!
Hogy nem érzékeli krix16, Fricibácsi, lauda és a többiek: hogy SAJÁT KÖLYKÉT, UNOKÁJÁT is úgy leköpi szotyival Orbán, és nem tekinti saját gyereküket semminek, csak állatnak, aki megalázható!
Érthetetlen: hogy FELNŐTT, FÉRFIAK. így meg tudjanak alázkodni egy vezérnek! Nem szégyellik magukat...legalább gyermekeik előtt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2021.02.18 01:12

Na mézd már, a paravánok mögött nemcsak a multik, a ruszkik, az arabok, az illibbant diktátorok seggét nyalja ki (árulja ki nekik az országot) hanem a zsidóékát is? Hát ennél kozmopolitább fidióta nem is létezik, szobrot neki!
De vajon mit szólnak ehhez a kisbirka fideszesek, ök pont az ellenkezöjére vannak hergelve?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

StoneHeart, 2021.02.17 22:30

@Marzipan: Már látják a vizesvb-ből, hogy amit a ruszkiktól felvettek hitelt az kevés lesz paks 2-re. Kell még 4-5 ezer milliárd.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marzipan, 2021.02.17 16:28

@gaborrr:
Valószínű új vagy az oldalon, és nem emlékszel. Én igen.
Pár éve ment itt kemény vita a nemzetközi háttérhatalmi finánctőkéről,
és akkor a fidesz-hívőknek egészen más volt a véleménye a Rothschildékról.
Nem urazták őket, az biztos.
mint ma.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html