Új húzás a Tescótól - fél óra alatt kiérhet a csomag az ír vásárlókhoz

Drónokkal viszi ki a megrendeléseket egy ír városban a Tesco: a szolgáltatás egyelőre még csak tesztüzemben működik. Időben elég jó megoldásról van szó: a csomagokat már a rendelést követő fél-egy órában átvehetik a vásárlók.
Csernátony Csaba, 2020. október 28. szerda, 13:44
Fotó: Reuters - A kép illusztráció

Drónos házhoz szállítást tesztel a Tesco az írországi Galway megye Oranmore városában. A boltlánc a Manna drónszállítással foglalkozó céggel állt össze, a tesztek pedig valószínűleg hónapokig tartanak majd - írja az Irish Times.

A tesztüzem alatt a helyiek az Oranmore városban lévő üzletből rendelhetnek egy kisebb kosárravalót, a megvehető termékeket egy külön weboldalról lehet megrendelni. Egyelőre 700 árucikkből válogathatnak a vásárlók, a megrendelt árukat egy Tesco-dolgozó pakolja össze, a kiszállítást pedig a Manna intézi. A drónos megrendeléseket keddtől vasárnapig, reggel fél 10 és délután 5 óra között szállítják ki, a megrendelt termékek pedig a rendelést követő fél és egy órában már meg is érkezhetnek.

Catherine Swift, a Tesco Oranmore-ban található üzletének vezetője szerint nagyon kíváncsiak arra, hogy a környéken lakóknak mennyire tetszik majd a szolgáltatás és hogyan reagálnak rá.

Kedvez az online vásárlásoknak a vírushelyzet


Ha elindul a szolgáltatás, akkor a drónokkal történő kiszállítás némileg tehermentesíti a hagyományos online megrendeléseket. Szeptember végén ugyanis a brit Tesco arra figyelmeztette a vásárlókat, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatt a házhozszállítási időpontok a szokásosnál gyorsabban telnek be. A cég ezért arra kérte a vásárlókat, hogy aki teheti, személyesen intézze a bevásárlását és azoknak hagyja meg a házhoz szállítás lehetőségét, akik a koronavírus által veszélyeztetettebb csoportokba tartoznak.

Az online vásárlás Magyarországon is egyre népszerűbb. Az Auchan, a Spar és a Tesco online shopjában azonban nem gondolják, hogy ezúttal legyűrné őket a vásárlási roham, de folyamatosan nő a forgalom, egyre többször, egyre többért vásárolnak a magyarok. Az ősz további részében a Sparban egyenletes keresletre számítanak, nem úgy az Auchan online shopjában, ahol megugrásra számítanak, míg a Tesco a téli szezonnak megfelelő bővülést vár. Felmérések szerint a koronavírus-járvány első hulláma után nagyon megugrott a rendszeresen neten vásárló magyarok száma, ez most is azt jelenti, hogy minden harmadik ember rendel online.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.10.28 17:49

A magyar Tesco-nak nincsenek drónjai, mégis megérkezik a megrendelt csomag fél hónap alatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.10.28 16:37

Biztos nem a nyugdíjasszövetkezettel küldik ki.
Nálunk fél óra alatt egy vásárlóval végez a nyugger pénztáros. Idén 2x voltam ebben a retkes magyar teszkóban, kénytelen voltam a járvány miatt, de soha többé.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html