Több repülő jár Budapestről Londonba

Növeli járatainak számát a British Airways a jövő nyári menetrendben, Budapest és London legnagyobb repülőtere, Heathrow között napi három helyett napi négy járat közlekedik majd 2016. május és október vége között - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kedden.
Inforádió, MTI, 2015. október 20. kedd, 17:03
Fotó: MTI/EPA

A járatszám növelés plusz 60 ezer ülőhelyet jelent ezen a viszonylaton. A közlemény idézi Bogáts Balázst, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetőjét, aki elmondta: a járatszám növelésből is látszik, mekkora potenciál van a budapesti piacon. Úgy vélte, a British Airways - amely hosszú ideje a Budapest Airport partnere - az idén nyáron jó eredményt ért el Budapest-Heathrow járataival, így biztosak abban, hogy a megnövelt kapacitásnak nagy sikere lesz.

A járat 2016. május 3. és 2016. október 29. között közlekedik majd emelt járatszámmal.

A Budapestről közvetlenül elérhető országok közül a legnagyobb küldő piac Nagy-Britannia, ebből pedig toronymagasan kiemelkedik London négy repülőtérrel, hiszen csak ezen a viszonylaton az idén közel egymillióan utaztak eddig. London legnagyobb és legforgalmasabb légikikötőjébe, a Heathrow-ra egyedül a British Airways kínál járatokat. A rendkívül telített Heathrow-n különösen nehéz repülési résidőt, szaknyelven slot-ot kapni, ezért is komoly fejlemény a járatindítás - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK