Továbbra is jól megy a Microsoftnak

A Microsoft a vártnál nagyobb egyszeri tételek nélküli nyereséget és árbevételt ért el a december végével záródott három hónapban, a jó eredményekhez lényegesen hozzájárult a felhőmegoldások-üzletág sikeressége.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 1. csütörtök, 12:48
Fotó: Reuters

Az új amerikai adózási szabályok változása miatt ugyanakkor a negyedéves nyereséget 13,8 milliárd dollár egyszeri tétel csökkentette, így a cég 6,30 milliárd dollár, részvényenként 82 cent veszteséget jelentett a pénzügyi második negyedévről az egy évvel korábbi 6,27 milliárd dollár, részvényarányosan 80 cent profit után.

A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 96 cent lett, nagyobb a becsült 86 centnél - számol be az MTI.

A cég értékesítési árbevétele 12 százalékkal 28,92 milliárd dollárra emelkedett, nagyobb lett az elemzői várakozások átlagában szerepelt 28,40 milliárd dollárnál.

A felhőmegoldások-üzletág negyedéves forgalma 15,3 százalékkal 7,80 milliárd dollárra nőtt. (Intel-chipprobléma: fontos frissítést adott ki a Microsoft.)

HOZZÁSZÓLÁSOK