Uber elleni háború: Prága is megbénult

Közlekedési káoszt és fennakadásokat okozott a tömegközlekedésben hétfőn este Prágában az Uber elleni taxis tiltakozás. A múlt péntek óta tartó, napi néhány órás forgalomlassító tiltakozó akcióban hétfőn több mint 1200 személyfuvarozó vett részt - számolt be az Infostart/InfoRádió.
Domokos László, 2018. február 13. kedd, 17:58
Fotó: Stocksnap

A forgalomkorlátozó akciót már a múlt pénteken elkezdték a prágai taxisok, azóta minden nap néhány órás tiltakozással jelezték, hogy nem kérnek az Uberből.

A megmozdulás hétfőn érte el eddigi csúcspontját, amikor több mint 1200 prágai taxisofőr lassította a forgalmat. A cseh fővárosban torlódások alakultak ki, a taxisok a Moldva rakpartján a villamossíneket is elfoglalták, a szerelvények módosított útvonalon közlekedtek, hatalmas késéssel. Incidensre azonban nem került sor.

A prágai taxisok szövetsége szerint az Uber alternatív személyszállítási szolgáltatásai törvényellenesek, s azt követelik a város vezetésétől és a kormánytól, hogy tiltsa be ezt a vállalkozást - írta a portál. Prágában mintegy 8300 taxisnak van engedélye.

A tüntetés szervezői levelet írtak a kormányhivatalnak, és személyes találkozót kérnek Andrej Babis cseh miniszterelnöktől. A kormányfő már a múlt héten jelezte, amint kézhez kapja a levelet, s benne a hivatalos meghívót a találkozóra, eleget tesz a taxisok kérésének.

A cseh közlekedési minisztérium szerint már készül a közlekedési törvény módosítási javaslata, amely az alternatív taxiszolgáltatásokat is szabályozza.

Az Uber három éve van jelen Csehországban, de tevékenysége már két évvel ezelőtt kiváltotta a taxisszövetség tiltakozását. A lakosság körében a népszerűsége és szolgáltatásainak kihasználtsága egyaránt nő.

Fotó forrása: StockSnap

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.02.14 07:19

Hajrá Uber, hajrá önvezető autók, hajrá car sharing, le az agresszív, lenyúlós, pofátlan, beképzelt arrogáns taxisokkal!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html