Még csak nemrég indultak meg a spekulációk, miszerint a Yahoo értékesítené az alaptevékenységének számító internetes üzletágát, a médiában már a potenciális vásárlók neve is elkezdett körözni.

Az érdeklődők között van a Verizon Communications távközlési cég és az IAC/Interactive Corp. internetes vállalat. A News Corp. médiacég, a Time és a The Wall Street Journal tulajdonosa, valamint a TPG Capital kockázati tőke társaság is az jelentkezhet a társaságért.

A Yahoo évek óta szenved és sehogy sem sikerül a növekedést visszahozni a cégnél, hiába vitt véghez számos akvizíciót és fejlesztést a vállalat. Viszont még mindig az egyik leglátogatottabb amerikai oldal, havonta 200 millió egyedi látogatóval, ami miatt vonzó lehet a potenciális vásárlók szemében.

A következő napokban a Yahoo menedzsmentje megbeszélések sorozatát tartja, amin eldőlhet a vállalat jövője. A fő kérdés az lesz, hogy leválassza-e az Alibaba-részesedését, aminek értéke több mint 30 milliárd dollár, de szóba kerülhet üzletágak értékesítése is a reorganizációs intézkedések nevében.