Egyre több a baj a repülőre feladott csomagokkal - mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Világszerte emelkedett tavaly az elveszett vagy nem megfelelően kezelt légipoggyászok száma, ebben a vonatkozásban Európában lényegesen rosszabb volt a helyzet, mint Észak-Amerikában vagy Ázsiában - írták egy friss jelentésben.
Szepesi Anita, 2019. április 25. csütörtök, 16:59
Fotó: Pixabay

A SITA légiközlekedési informatikai rendszereket gyártó vállalat értékelése szerint ezer utasra átlagosan nagyjából 5,69 elveszett, sérült vagy jelentős késéssel érkezett poggyász jutott 2018-ban globálisan, ami enyhe növekedést jelent a megelőző év adataihoz képest.

Az európai átlag 7,29, az észak-amerikai 2,85, az ázsiai pedig mindössze 1,77 - idézi az MTI a brüsszeli székhelyű céget, amely elsősorban az átszállások magas számával magyarázta az öreg kontinenst kedvezőtlen színben feltüntető jelenséget.

Az összes esetnek mintegy 77 százalékát a késések, 18 százalékát pedig a sérülések tették ki. A maradék 5 százalékba tartoztak az elveszett poggyászok.

A jelentésből ugyanakkor az is kitűnik, hogy a hosszú távú trend kedvező, mivel tíz évvel ezelőtt még háromszor ekkora volt annak az esélye, hogy egy utasnak nem megfelelően kezelik a poggyászát a légitársaságok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.04.25 23:53

Az 5G mobilhálózat a csomagok elkeveredésére, ellopására is megoldást tudna nyújtani. No meg a csomagnyitogató tolvajok villámgyors lebuktatására.
Persze ez csak akkor valósulhat meg, ha a mobilszolgáltatók nem követelnek röhejesen magas díjakat az 5G-s internetre kapcsolt ketyerék után..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html