Szinte nincs ember az országban, aki ne ismerné Andraschek Anikó és férje tündérmeséjét. A Győrben élő, egykor hajléktalan férfi és felesége egy rossz hírű utcában, apró, önkormányzati lakásban tengette az életét. Nem tudták fizetni a lakbért, a közműszámlákat sem, amikor váratlanul, egy csapásra megváltozott az életük – idézi fel az AcNews.

Megcsípték az álomnyereményt

Kilenc éve, hogy a férjemmel, Lacival 630 millió forintot nyertünk a lottón. Már a végrehajtót vártuk, enni sem volt mit, és pont akkor ránk mosolygott a szerencse
– mesélte Anikó.

A nyereményből négy lakást vettek, egy-egy házat maguknak, a lányuknak és a fiuknak. Az asszonynak nincs jogosítványa, de vágyott egy hófehér BMW-re, sofőrrel. És szeretett volna a belvárosban egy saját cukrászdát, benne csokiszökőkúttal. Meg a Balatonnál közvetlenül a vízparton egy nyaralót. Meglett mind.
Mára már csak ez a nagy ház maradt, minden mást eladtunk. A lakásokat, a cukrászdát, a balatoni nyaralót, a BMW-t
– sorolta Anikó, hozzátéve, hogy megválnak ettől is, mert túl nagy nekik, vesznek majd egy kisebbet.

Lehet, hogy a pénz tényleg nem boldogít

A lottómilliomos házaspárt betegségek gyötrik. Az asszony másfél éve agyvérzést kapott, rosszul lett, a neurológián arra ébredt, hogy lebénult a jobb oldala. Ráadásul a veséje is tönkrement, dialízisre jár hetente háromszor.

Betegszállító viszi oda, haza pedig a korábbi sofőrje fuvarozza azzal a hófehér BMW-vel, amit ő vett meg tőlük.

Anikó elárulta, férje is beteg, izomsorvadásban szenved, nehezére esik a mozgás. De nem akar panaszkodni, szerinte neki nem illik.
Elégedett vagyok a sorsommal, nincs hiányérzetem semmiben. Megtapasztaltam a szegénységet és a gazdagságot is. Nem kívánom egyik életet sem. Most picit szerényebben élünk, de nem éhezünk.
– mondta.