A párhuzam meghökkentő, de találó. Mindezen jellemzők nélkül a KÖBE nem büszkélkedhetne évi 10 milliárdos díjbevétellel, 8 milliárdos befektetési állománnyal, 200 ezret meghaladó szerződés állománnyal. Természetesen az este folyamán több szó esett az Egyesület igen jelentős üzleti sikereiről, különleges innovációs teljesítményéről, stabil gazdálkodásáról is.

Emellett az Igazgatótanács elnöke, Ádám Imre úr részletesen beszélt egy olyan témáról is, amit a KÖBE hosszú idő óta megkülönböztetett odafigyeléssel kezel.

"A társadalmi felelősségvállalás a Biztosító és a környezete számára kiemelt jelentőségű. 2009-ben például létrehoztuk a Szent Kristóf Alapítványt, amely a közlekedési balesetben elhunyt biztosítottak családja részére nyújt anyagi támogatást. Az elmúlt 5 évben, a kuratórium átlagosan fél millió forint összegű támogatást ítélt meg nehéz helyzetbe jutott hozzátartozóknak. De a tragédiák helyett beszéljünk inkább a fenyegető veszélyek elkerülési lehetőségeiről!

A Tudatos Vezetői Klubunk az ügyfelek, családjuk és a többi közlekedő biztonságát szolgálja. Ezzel, a magyar piacon egyedülálló kezdeményezéssel az Egyesületnek az célja, hogy az általa biztosított gépjárművek vezetőinek segítsen a KRESZ ismereteik fejlesztése terén. Nyilvánvaló, hogy a tudatos vezetői magatartás kialakítása növeli az általános közlekedési biztonságot is."

Az első 20 év sikertörténete ezen az estén lezárult. A KÖBE vezetői, munkatársai máris nagy energiával és számtalan új ötlettel készülnek a folytatásra. A meglévő és a jövendő ügyfelei előnyére, örömére.