A kormány nagyon beindítaná a kutatás-fejlesztést Magyarországon

A kormány szeretné elérni, hogy erősödjön Magyarország szerepe az innováció területén, ezért jövőre 25 százalékkal emelik a kutatási és a fejlesztési tevékenység állami támogatását – mondta az MTI szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Zalaegerszegen.
Domokos Erika, 2019. szeptember 14. szombat, 16:56
Fotó: Getty Images

A kormány és a magyar emberek közös erőfeszítésének köszönhetően a magyar gazdaság ma az Európai Unió egyik legdinamikusabban bővülő gazdasága: 2010-óta 30 százalékos növekedést sikerült elérni, idén, a második félévben 5,1 százalékkal nőtt a hazai bruttó termék, ami közel négyszerese az uniós átlagnak - sorolta Palkovics László, aki szerint a világban zajló technológiai kihívásokra Magyarország az innovációval tud válaszolni.

Zalaegerszegen 45 milliárd forint támogatással járműipari tesztpálya épül, amellyel a város bekapcsolódik a világban zajló 4. ipari forradalomba. A beruházás nemcsak a technológiai újításokat, fejlesztéseket hozza magával, hanem támogatja a közép- és felsőoktatási képzés korszerűsítését és segíti itt tartani a jól képzett munkaerőt - véli a miniszter.

Megkezdődött a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő gyorsforgalmi útszakaszok építése és készülnek a Zalaegerszeg Lendva vasútvonal helyreállítását tartalmazó tervek. Sármelléken közel 5 milliárd forintból valósul meg a pilótaképző központ, a Balaton fejlesztésére jutó 300 milliárd forint egy részéből a zalai partszakasz is megújul, a Mura-program keretében Nagykanizsán és környékén komplex turisztikai elképzelés valósul meg - mondta az MTI szerint Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.09.16 09:42

naivitás, egy dolog a befutott betelepült piaci élvonalbeli cégeknek bérmunkát végezni, beleértve az átengedett kis fejlesztéseket, másik magyar önálló világszívonalu fejlesztés, amihez se pénz, se tudás, se alap, hiába álmodik a kormány rózsaszín álmokat, ez nem a vártba épített orbán erkély , ugy néz ki a dolog, mint vejem világítási projektjei, vagy rogán ujításai, lopás és szélhámosság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html