A kínaiak érzik, mi a fizetés jövője

Rohamos ütemben nő a mobil eszközökön lebonyolított pénzforgalom összege és részaránya Kínában - írja az MTI a jegybank kedden közzétett kimutatása alapján.
Szász Péter, 2017. szeptember 5. kedd, 14:21
Fotó: Napi.hu

A második negyedévben a kínai kereskedelmi bankok 8,6 milliárd mobil eszközökön kezdeményezett fizetést bonyolítottak le, 40,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A mobil eszközökön a pénzforgalom 33,8 százalékkal, 39,24 ezer milliárd jüanra (6 ezer milliárd dollár) emelkedett.

A kereskedelmi bankrendszeren kívül online fizetési szolgáltatások igénybe vételével lebonyolított pénzforgalom 31,49 ezer milliárd jüant tett ki a második negyedévben, 34,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A mobil fizetési forgalom rohamos növekedése az olyan felhasználóbarát platformok kifejlesztésének köszönhető, mint például a WeChat Pay.

A Tencent kínai technológiai holding, a Renmin Egyetem pénzügyi kutató intézete, valamint a francia Ipsos piackutató vállalat közösen készített közvélemény-kutatása megállapította, hogy a kínaiak 84 százaléka nem talál abban semmi kivetni valót, ha egyáltalán nem tart magánál készpénzt, hanem mobiltelefonnal intézi vásárlásait.

HOZZÁSZÓLÁSOK