Reuters: újabb haladékot kapott a Huawei

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium meghosszabbítja a Huawei-nek adott engedélyét, amely alapján kereskedhet amerikai partnereivel - írja a Reuters benfenntes forrásokra hivatkozva.
Szász Péter, 2019. augusztus 17. szombat, 14:45
Fotó: Getty Images

Az ideiglenes engedély újabb 90 napot ad a kínai telekommunikációs vállalatnak - olvasható a portálon.

A korábban kiadott ideiglenes engedély augusztus 19-én, vagyis holnap után lejár. Ezt azután kapta a Huawei, hogy az amerikai kormány májusban tiltólistára tette, így a vállalat elvesztette fontos amerikai partnereit.

A döntés akkor kapott hatalmas publicitást, amikor kiderült, hogy az igen népszerű, Androidot futtató Huawei-eszközök nem kapnak majd meg fontos firssítéseket és nem lesznek rajtuk elérhetően olyan alapszolgáltatások, mint a YouTube, vagy a Google térkép.

A Reuters szerint azonban a Huawei nem nyugodhat meg, hiszen a cég helyzete az egyik sarokpontja az USA és Kína között zajló kereskedelmi háborúnak. Az amerikai döntések módosulhatnak annak függvényében, hogy miként alakulnak a két ország közötti tárgyalások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

CoolKoon, 2019.08.19 13:32

Az lesz majd igazán vicces, ha a Huawei elkezd saját csipeket is pakolni a mobiljaiba. Az oprendszer már megvan, a hardvert még (gondolom) fejlesztik, de egy idő után az is összejöhet. Igazából egyre jobban látszik, hogy a Trump-rezsim gyakorlatilag lábon lövi magát ezzel az egész pofára tiltással.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html