Az Apple részvényei pénteken rekordot döntöttek, miután a Bloomberg jelentése szerint a vállalat felgyorsítja a jármű bevezetésére irányuló erőfeszítéseket – írja a CNBC.

A Bloomberg News teljes jelentése szerint a vállalat 2025-ös határidőt szorgalmaz az önvezető járművek bevezetésére.

Az Apple így a Teslával, valamint az olyan feltörekvő szereplőkkel, mint a Rivian és a Lucid Motors, illetve a fosszilis tüzelőanyagoktól eltávolodó hagyományos autógyártókkal való versengésbeszáll be.

A Rivian a múlt héten az év egyik legnagyobb tőzsdei bevezetése során tőzsdére ment, és gyorsan meghaladta a Ford és a General Motors autógyártók piaci kapitalizációját. A Rivian és a Lucid részvényei, amelyek júliusban egy speciális célú felvásárlási társaságon keresztül kerültek a tőzsdére, egész héten ingadoztak.

Bár az autózás vadonatúj vállalkozás az Apple számára, a vállalat új piacokon elért eredményei és vertikális integrációs képességei előrevetíthetik a sikert - írta a Morgan Stanley Apple-elemzője. Vételi besorolással egyenértékű a részvényre, és azt írta, hogy az autók jelentik a "legtisztább utat" az Apple számára, hogy megduplázza bevételeit és piaci kapitalizációját.