A mobilalkalmazás-fejlesztők munkáját egyszerűsítő startup a hírről beszámoló Forbes szerint még 2017-ben került kapcsolatba a korábban üzlettársával többek közt az Airbnb-be, a Skype-ba, a Spotify-ba vagy a Shazamba is fektettő Ashton Kutcherrel.

A céget a Ustream-alapító Fehér Gyula és Pistyur Vera mutatta be a színésznek, amikor az Budapesten járt felesége forgatása miatt. Az üzletbe végül Fehér is beszállt, ám a befektetett összeget és tulajdonrészt nem kívánják a felek nyilvánosságra hozni.

A Bitrise az idei évre bevételei megháromszorozását tervezi, az év végére pedig a jelenlegi 60 főről 100-120 főre nőnek. Középtávú terveik között az szerepel, hogy négy-öt éven belül az amerikai techtőzsdére, a NASDAQ-ra vigyék a vállalkozást - ehhez 100 millió dolláros bevétel a küszöb.

Az üzlet komolyságát jelzi, hogy miközben Amerikában a legalább háromszoros hozamot elérő kockázati tőkealapokat szokták eredményesnek nevezni, Kutcher alapja több mint nyolcszorosat tud felmutatni, így pedig az amerikai Forbes is a legfontosabb techbefektetők között tartja őt számon.

A befektetési alap korábbi sikerei közül is kiemelkedik, hogy az Uberbe még 2011-ben fektetettek 500 ezer dollárt a tulajdonosok, ez a tulajdonrészük pedig most több mint százszorosát éri a tőzsdére készülő cégben.