Az integrációt követően a NewCo által kínált szolgáltatások az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech Solutions infokommunikációs megoldásainak szerves részét fogják képezni - derül ki az Invitech közleményéből.

Az elmúlt időszakban a cég számos más téren is növelte technológiai, és szakértői kompetenciáját, jelentősen bővült a szolgáltatás-portfólió a nagyvállalati hálózati megoldások és a call, contact center rendszerek területén is.

Az akvizíció eredményeként a NewCo eddigi ügyfelei előtt is megnyílik előttük az Invitech Solutions integrált telekommunikációs és informatikai megoldásainak teljes spektruma. Az ügyfelek a továbbiakban egy helyről vehetik igénybe a társaság által, több esetben exkluzív partnerként biztosított it-biztonsági szolgáltatásokat, és egyúttal építhetnek az Invitech Solutions egyedülálló infrastrukturális adottságaira is - nyilatkozta Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezetője (képünkön).

A tranzakciónak köszönhetően az Invitech Solutions ügyfélköre is bővül, ugyanis újabb államigazgatási szervek, kis-, közép- és nagyvállalatok, oktatási és egészségügyi intézmények, pénzintézetek, internet- és médiacégek veszik majd igénybe szolgáltatásait. Mindemellett komoly partneri együttműködéseket és kereskedelmi jogosultságokat is megszerzett így az Invitech Solutions, egyebek mellett a hálózat- és információbiztonsági megoldásairól ismert Sophos vállalat "Platinum Solution" minősítését, illetve a Kaspersky, azaz a világ egyik vezető végponti információbiztonsági megoldásszállítójának "Gold" minősítését is.

Mindemellett az Invitech Solutions számára lehetőség nyílt a távoli, de mégis biztonságos munkavégzést lehetővé tevő Soliton Systems megoldásainak, és a SOTI gyártó mobileszközök központi, egységes kezelését biztosító szoftverének szélesebb körű alkalmazására.

A vállalat közleménye továbbá kiemeli: az akvizícióval a társaság komoly tapasztalatok birtokába kerül a felhasználói szintű it-biztonság területén, hiszen a társasághoz csatlakozó szakembergárda nevéhez fűződik a korábbi, nemzetközileg is elismert VirusBuster több termékének a kifejlesztése is.