Darálás vár a Facebookra

Trösztellenes eljárás indul a Facebook ellen az Egyesült Államokban, aminek a vége a közösségi oldal és kísérőcégeinek (Instagramm, Whatsapp stb.) leválasztása lehet.
Szabó Dániel, 2020. december 10. csütörtök, 08:13
Fotó: Getty Images

Trösztellenes eljárás indult a Facebook ellen, melyben azzal vádolják, hogy illegális eszközöket alkalmazott, amikor felvásárolta kisebb versenytársait. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és több mint 45 állami ügyész azt akarja elérni a perrel, hogy a Facebook adja el az Instagramot és a WhatsAppot. A eljárásokat Letitia James New York-i főügyész jelentette be - írja az Euronews.

A Facebookot rég óta támadják, hogy tisztességtelen eszközökkel fojtja el versenytársait, sajátítja ki a hirdetési piac egy jelentős részét, tárol adatokat a felhasználókról és ad ki harmadik feleknek. Ami adata van, arra használta fel, hogy korlátozza a piacot és fenntartsa monopóliumát.

"Korlátozták a fogyasztók választási lehetőségét, elfojtották az innovációt és amerikaiak millióinak adataival éltek vissza" - indokolta a fentiek alapján Letitia James New York-i főügyész.

HOZZÁSZÓLÁSOK