Emailen támadják a Windows-felhasználókat

Hackerek levélben kérik a felhasználókat, hogy egy kritikus Windows 10 frissítést telepítsenek, de helyette csak egy zsarolóvírust szabadíthatnak magukra.
Szabó Dániel, 2019. november 24. vasárnap, 11:55
Fotó: Napi.hu

Nincs könnyű helyzetben a Microsoft: amikor nem épp magával a frissítéssel van probléma, mint az elmúlt időszakban többször, akkor éppen csalók és spammerek élnek vissza a cég nevével és a felhasználók hiszékenységével.

A Trustwave szakemberei észlelték, hogy hackerek olyan emaileket küldtek szét az embereknek, amelyekben a Windows 10-hez egy kritikus frissítés telepítését erőltetik. Valójában egy Cyborg nevű zsarolóvírust terjesztettek ilyen formában - írja a PC World. A csalók dolgát megkönnyítette, hogy valóban érkezett a Windows 10-hez egy frissítés nemrég, amelyet a felhasználóknak maguk kellett telepíteniük.

Ha valaki bedőlt az átverésnek, akkor azt egy .NET letöltő fogadta, ami a GitHub egyik fiókjából szedte le a Cyborg zsarolóvírust. Ez aztán titkosította és megfertőzte a felhasználói fájlokat, majd váltságdíjat követelt a Windows asztalán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.11.24 16:05

Ha a magyar iskolákban a gyerekek néha hasznos tudást is kapnának, akkor az emberek nem lennének olyan hülyék, hogy nem ismernek fel száz méterről egy csalót.
Persze ha az emberek minden csalót felismernének, akkor most üres lenne a Parlament, ezért az iskolákban továbbra is marad, sőt egyre finomodik a butaságra nevelés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html