Észrevétlenül lopják el az Android-felhasználók pénzét hackerek

Súlyos biztonsági rések miatt szakértők egyáltalán nem ajánlják, hogy dedikált applikációkon kívül bármi máson keresztül bankoljanak vagy vásároljanak a felhasználók. Ha megteszik, könnyen kifoszthatják őket a hackerek.
Szabó Dániel, 2019. december 14. szombat, 11:07
Fotó: Getty Images

Újabb, az Android-felhasználók pénzét ellopó alkalmazást azonosítottak kiberbiztonsági szakértők. A StrandHogg nevű kártevő ugyanis hamis bejelentkezőoldalakat tesz az emberek elé, hiteles banki alkalmazásnak álcázva magát. Helyette viszont illetéktelen kezekbe fognak kerülni az adatok, amelyekkel aztán meglophatják a felhasználókat - derül ki a PC World cikkéből.

Főként azért veszélyes az új phising (adathalász) módszer, mert az adatok megszerzése után átirányítja az embereket az igazi alkalmazásba. Sokan így észre sem veszik, hogy meglopják őket.

A VPNpro.com biztonsági szakértője, Jan Youngren szerint az Android használata egyre kockázatosabb, és erről tudniuk kell az embereknek. Teljes elemzést még nem végeztek a StrandHoggal kapcsolatban, de szerintük az androidos mobilok használata nem ajánlott az érzékeny és bizalmas tevékenységekhez, minderre pedig kiemelten kell figyelni a karácsonyi bevásárlási időszakban. Ilyenkor a hackerek is még aktívabban pályáznak a banki adatainkra - idézi a szakértőt a szakportál, amely szerint ebből a szempontból jobb az iOS, mert ott hamar javítják az észlelt hibákat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.12.14 23:16

Rászoktattátok a sok szerencsétlen balekot, hogy minden alkalmazásnak mindenhez joga van. Az összes fórumon kórusban paranoiás hülyének neveztek mindenkit, aki meg meri kérdezni, hogy mondjuk egy egyszerű pasziánsz játéknak vajon miért van szüksége GPS koordinátákra, sms küldési jogra és internet hozzáférésre. Sok munkával kiöltétek az emberekből az önálló gondolkodás képességét és most az a baj, hogy a butákat miért olyan könnyű becsapni? Az ért, mert buták b+! Mert mihelyt valaki egy fórumban elkezdi sorolni a tátongó potenciális biztonsági réseket, olyan tömegben zúdul rá a (szervezett?) fikázás, hogy inkább hagyja fenébe az egészet, ő saját magát meg tudja védeni, a sok nagyokos meg pukkadjon meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html