Hiába minden, a Facebookot nem lehet térdre kényszeríteni

Hiába hirdetett több nagy cég reklám-bojkottot a Facebook ellen, a platform ezt meg sem érezte - írja az Index.
Szász Péter, 2020. augusztus 15. szombat, 11:43
Fotó: Shutterstock

Júniusban több nagyvállalat - köztük a Coca-Cola, a Mars és a HP - bejelentette, hogy júliusban nem hirdetnek a Facebookon, így tüntetnének a gyűlöletbeszéd ellen.

A hónapnak vége, a cég kiadta a második negyedéves pénzügyi jelentését és értékelését, amiből kiderült, hogy anyagilag szinte meg sem érezték a #StopHateForProfit kampányt.

A harmadik negyedévben nagyjából a növekedésük 1 százalékát kitevő 100 millió dollárt bukhatnak a kampány miatt. A Pathmatics piacelemzőcég szerint a top 100 amerikai hirdető idén júliusban 338 millió dollárért reklámozott a Facebookon, míg tavaly ugyanebben az időszakban a top 100 hirdető 389 millió dollárt költött el a közösségi oldalon. Bár az idei költés alacsonyabb volt, ez nem kizárólag a bojkott érdeme: sok cég a járvány miatt jelentősen csökkentette a marketinges költéseit - olvasható az Indexen.

A titok abban rejlik, hogy a cégnek mintegy 9 millió hirdetője van.

Mark Zuckerberget nem kifejezetten hatotta meg a kampány, az Information értesülései szerint a közvetlen munkatársainak azt mondta, a hirdetők hamar visszamennek majd a platformra. Július végén ki is adtak egy jelentést, amiben megírták, hogy több milliárd dollárt költöttek a gyűlöletbeszéd ellen, és kidolgoztak egy egyértelmű stratégiát a jövőre nézve.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.08.15 13:17

@na4: mondd ki hát!
a facebook a globalista elit médiafegyvere amivel a globális hatalomátvételt fogják véghezvinni! akinek nem lesz facebook accountja, az annyit is fog érni!
gyerünk, vallj hitet!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.08.15 13:14

Hülyék. politizálás helyett azzal foglalkozzanak, hogy jó termékeket gyártsanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html