Hackertámadás érte Merkelt

Hackertámadás ért több száz német politikust, művészt és újságírót, az elkövetők közzétették az eltulajdonított adatokat - jelentette pénteken a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiaszolgáltató.
Dzindzisz Sztefan, 2019. január 4. péntek, 12:05
Fotó: Napi.hu

A támadás a szövetségi parlament (Bundestag) hét pártja közül hatot érint, a kivétel a legnagyobb ellenzéki erő, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD).

A támadás áldozatául esett művészek és újságírók jellemzően olyan közszereplők, akik kritikusan viszonyulnak a szövetségi kormány menekültügyi és migrációs politikájának, illetve az iszlám vallás és kultúra németországi jelenlétének bírálatára összpontosító AfD politikájához - írja az MTI.

Angela Merkel kancellártól és Frank-Walter Steinmeier államfőtől is eltulajdonítottak adatokat, bár kevéssé érzékeny információkat, például hivatalos e-mail-címeket és faxszámokat. Másoktól viszont személyes és érzékeny adatokat, például családtagokkal folytatott üzenetváltásokat és nyaralásokon készült fényképeket is elloptak.

A zsákmányt közzétették az interneten, egy Twitter-oldalon megjelentetett linkek révén. Az RBB szerint a közzétételben nem mutatható ki rendszerszerűség, úgy tűnik, hogy a hacker vagy hackerek mindent megjelentettek, amihez hozzáfértek.

Az adatokat már hetekkel korábban elkezdték szivárogtatni, de az ügy csak csütörtök este keltett feltűnést - áll az RBB beszámolójában, amely szerint péntek reggel válságtanácskozást tartott a szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) szervezeti keretében működő nemzeti kibervédelmi központ (NCAZ), amely összehangolja a szövetségi hatóságok informatikai biztonsággal kapcsolatos tevékenységét.

A BSI pénteken közölte, hogy intenzíven vizsgálják az esetet. Azt már megállapították, hogy a támadás nem érintette a kormányzati informatikai hálózatokat.

Az RBB szerint azon a Twitter-oldalon, amelyen keresztül közzétették az ellopott adatokat, 2017 nyara óta rendre megjelennek német hírességek személyes adatai. A Twitter-profil egy internetes portálhoz kapcsolódik, amelynek üzemeltetője hamburgi illetőségű.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ha-ha-ha, 2019.01.04 17:50

szerintem abban a korban már sokan várják, hogy valaki meghekkelje őket LOL
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2018, 2019.01.04 17:07

@Panzerkraftwagen_Drei: Ez a Dark Overlord hackercsoport már nyilvánosságra is hozta a kulcsot 650db 9/11 terrortámadásával kapcsolatos dokumentumhoz és azt ígéri a jövőbeni többi bizonyíték porig fogja égetni a háttérhatalmi 'Deep State'-et.
A "Layer1" néven közzétett első dokumentumok többnyire tanúvallomásokat tartalmaznak repülőtéri biztonsági emberektől és részleteket arról, hogy a biztosítási kifizetések hogyan történtek a 9/11 támadásban érintettek számára. Mindenesetre az adatmennyiség arra utal, hogy a hackerek nem blöffölnek.

A Twitter azonnal felfüggesztette a Dark Overloard Twitter-fiókját. :))
Beindul a birodalmi demokratikus cenzúra...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.01.04 16:44

Hacker group releases '9/11 Papers', says future leaks will 'burn down' US deep state

https://www.rt.com/usa/448058-dark-overlord-leaks-11-september/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html