Már az FBI is figyelmeztetést adott ki a Windows 7 miatt

Az FBI arra figyelmeztet, hogy a Windows 7 terméktámogatása lejárt, a rendszerre nem jönnek a biztonsági frissítések; ez pedig az idő múlásával egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelent - írja a PCWorld.
Szász Péter, 2020. augusztus 18. kedd, 06:40
Fotó: Getty Images

A Microsoft az év elején, januárban állította le a Windows 7 terméktámogatását, ettől az időponttól kezdve a rendszerhez már nem készülnek publikus biztonsági frissítések; így az időközben felfedezett biztonsági réseket a hackerek könnyűszerrel ki tudják használni.

Az FBI éppen ezért figyelmeztetést adott ki, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy az operációs rendszer most már időzített bombaként ketyeg, további használata egyre nagyobb és nagyobb biztonsági kockázatot jelent - olvasható a portálon.

A Szövetségi Nyomozó Iroda szerint a hackerek nemcsak ezzel vannak pontosan tisztában, hanem azzal is, hogy rengeteg felhasználó és vállalat lustaságból, kényelmességből, pénzhiány miatt vagy régebbi programokkal való kompatibilitás okán nem vált Windows 10-re, könnyű célponttá válva ezzel.

a Windows XP terméktámogatási ciklusának lejártakor a régi rendszerhez való kényszeres ragaszkodás egyszer már megbosszulta magát: a Windows XP támogatása például 2014-ben járt le, 2015-ben pedig megszaporodtak a rendszert még mindig használó, egészségügyi intézményekkel szembeni támadások - hívja fel a figyelmet az FBI.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.08.18 23:55

Baromság. Ugyanez a hisztéria volt már a 3-as Windows generációnál is, aztán a Win95, Win98, WinNT, Win2000, Millenium, XP és Vista esetén pont ugyanígy.... ÉS SOSEM TÖRTÉNT SEMMI... nem bukott be egy cég sem, nem raboltak ki egy milliárdost sem emiatt, pedig sokan használták és használják mai napig, a korábbi verziókat... Az lehet hogy a hekkerek bejutnak, de aztán látják, hogy SEMMI, nincs értelme foglalkozni vele, nem nagyon lehet mit lopni, sem csalni... az igazi menők, azok mindig a legújabbat használják mindenből mivel van rá pénzük ugyebár... aki régi verziókat használ, az csóró, vagy szintén IT-s, nem olyan hülye, hogy a gépe, ha régi szoftver fut rajta, akkor kényes, kritikus dolgokat tartalmazzon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html