Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég több mint 185 millió okostelefont értékesített, ami éves összevetésben 26 százalékos növekedés. Gyors növekedésről számoltak be az új üzletágak, például az asztali számítógépek, a táblagépek, a testen hordható egységek és az okos audioeszközök területein is.

A Huawei eddig több mint 60 ötödik generációs (5G) kereskedelmi hálózat kiépítésére kapott megbízást, a már leszállított aktív antenna egységek száma pedig meghaladja a 400 ezret. Stabil növekedést jelentettek emellett az optikai átvitel, az adatkommunikáció és a számítástechnikai termékek területein.

A vállalat nettó nyereségrátája az első három negyedévben 8,7 százalékos volt.

A vállalat júliusban kiadott jelentése szerint az első félévben 401,3 milliárd jüan (58,3 milliárd dollár) forgalmat értek el, ez 23,2 százalékos emelkedés éves összehasonlításban.

A kínai telekommunikációs óriást májusban az amerikai kereskedelmi minisztérium feltette arra a feketelistára, amelyen az Egyesült Államok nemzetbiztonságára vagy külpolitikai érdekeire potenciális veszélyt jelentő cégek szerepelnek, emellett pedig nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kizárta a Huaweit az 5G mobilhálózati fejlesztésekből. A Huawei az összes ellene felhozott vádat tagadja, és azokat annak tulajdonítja, hogy az Egyesült Államok saját gazdasági érdekeit szem előtt tartva igyekszik kiszorítani a kínai óriásvállalatot a piaci versenyből.

A vállalat, amely jelenleg a világ legnagyobb telekommunikációs hálózati berendezéseket gyártó, és a második legnagyobb okostelefon gyártó cége, augusztusban úgy nyilatkozott, hogy bár az amerikai szankciók enyhébb mértékben sújtják a vártnál, hatásukra az okostelefonok forgalmazásából származó bevétele közel 10 milliárd dollárral eshet vissza az idei évben - írta az MTI.