Mobilautomatákra cserélték a telefonfülkéket a szomszédban

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket - adta hírül Bécs külképviseleti irodája.
Napi.hu, 2017. január 13. péntek, 15:43
Fotó: Napi.hu

Az automatákban egyebek mellett külső akkumulátor, szelfibot és fülhallgató kapható, de harminc euróért kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefont is lehet kapni.

A szolgáltatás annyira népszerű, hogy a berendezéseket naponta kell tölteni, leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a konnektorokat átalakító adapterek fogynak ki belőlük.

Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil további harmincat szeretne telepíteni belőlük idén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.01.13 17:40

csak aztán nehogy "kirobbanó" siker legyen...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

fazakasl, 2017.01.13 17:15

És nálunk mi lett az egyik okafogyottá lett telefonfülkékből? Egy darabig a hajléktalanok használták mintegy nyilvános WC-nek, majd a tér felűjítása után - onnan szerencsére végleg eltünt! (Baross utca - József krt. kistér)
De a Ferenc köruti aluljáróban?
Ott függönyökkel elzártan, de hajléktalanok fészkelték be magukat! Akik persze mindenben szarnak a köztisztaságra, a Raiffeisen Bank elé járnak fel vizelni, és a tiltás ellenére állandóan lent dohányoznak az aluljáróban!
Persze közterület felügyelő, avagy rendőr - ilyenkor ott SOHA nincs, hogy végre egyszer móresre tanítaná ezt a már embernek is alig nevezhető és lealacsonyodott bandát!
És hogy mit művelnek a Rákóczi téri Metroállomás oldalában? Ott is csak a szeméthegyek!
Még jó, hogy arrafelé a hagyományos telefonfülke már nincsen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html