Nagy magyar siker, most Londonban lehet bizonyítani

Magyar győzelem született egy budapesti nemzetközi startup versenyen, a Women Startup Competition-ön.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 10. péntek, 12:32
Fotó: Napi.hu

A győztes MagikMe egy olyan játszótéri modell megalkotásán dolgozik, ahol sérült és egészséges gyermekek együtt játszhatnak. Alapvető célja, hogy azoknak a családoknak is lehetővé tegye a hétköznapi közös szórakozást, akik mozgássérült gyermekeket nevelnek, valamint, hogy játékaik segítségével a társadalmi integráció minél hamarabb, már óvodás kor előtt elinduljon.

Jelenleg két játszótéri termékkel vannak jelen a hazai piacon, amelyek fővárosi és vidéki játszótereken egyaránt megtalálhatóak. Emellett már fejlesztik harmadik terméküket is, egy speciális "Trió" hintát, amelyen a gyermekek egymást hajthatják majd.

A MagikMe csapatában megtalálható designer, gyermekpszichológus, kommunikációs szakember, szervezetfejlesztő, pályázatíró és kreatív szakember. A Women Startup Competition londoni döntőjétől elsősorban kapcsolatépítési lehetőségeket várnak, és nemzetközi törekvéseiket nagyban segítheti majd a külföldi megmérettetés, csak úgy, mint a skateholderekkel való találkozás.

A második helyezett a HeatVentors csapata lett, akik egy innovatív hőenergia tároló építésén dolgoznak, amely csökkenti a rendszerek széndioxid kibocsájtását és üzemeltetési költségét, valamint jelentős helymegtakarítás érhető el alkalmazásával. A harmadik helyen a Gather Interior végzett: a csapat egy életmód applikáció fejlesztésén dolgozik, amely életterek funkcionális és esztétikus berendezését hivatott támogatni, szekértő bevonása nélkül.

A verseny során feltétel volt, hogy a startupok legalább 50 százalékban hölgy tagokból álljanak. A verseny eddigi története alatt a nevezések száma a triplájára emelkedett, az elmúlt négy évben pedig több mint 1 millió 360 ezer dollár értékű befektetési forráshoz juttatták a nyertes vállalkozásokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK