Kedden 150 alkalmazottat bocsátott el a Netflix, többségük az Egyesült Államokban dolgozik. A megszüntetett pozíciók a streamingszolgáltató 11 000 alkalmazottjának kevesebb mint 2 százalékát teszik ki, de a nagy létszámú leépítés rávilágít a cég gondjaira, amelyek az elmúlt időszakban csak sokasodtak.

"Amint azt a nyereséggel kapcsolatban kifejtettük, a bevételek lassuló növekedése azt jelenti, hogy vállalatként a költségeink növekedését is lassítanunk kell" - mondta a CNBC-nek a vállalat egyik képviselője a leépítésről. A Netflix bejelentése, miszerint az első negyedévben 200 000 előfizetőt veszített, további nyomást gyakorolt az amúgy is meggyengült technológiai szektorra, de Mark Mahaney vezető technológiai elemző úgy véli, hogy az ágazat jelenlegi gyengesége számos lehetőséget kínál a befektetők számára.

A létszámleépítés kevesebb mint egy hónappal azután történt, hogy a Netflix egy évtized óta először jelentett előfizetői veszteséget, és a következő negyedévre további veszteségeket prognosztizált. A vállalat részvényei január óta közel 70 százalékot estek.

A vállalat múlt havi eredménybeszámolója során Reed Hastings társ-vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat alacsonyabb árú, reklámokkal támogatott előfizetési csomagok bevezetését tervezi, hogy új ügyfeleket szerezzen. A Netflix a féktelen jelszómegosztás visszaszorításán is dolgozik, megjegyezve, hogy a 222 millió fizető háztartáson kívül több mint 100 millió további háztartás van a fiókmegosztás révén.