A cég bejelentette, hogy a december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében az adózott eredménye 53 százalékkal, 395 millió dollárra emelkedett.

A hagyományos kivitelű személyi számítógépek (PC) világelső gyártójának bevétele 22 százalékkal, 17,2 milliárd dollárra nőtt. Ezen belül a személyi számítógépek és "okos" készülékek értékesítéséből származó bevétel 27 százalékkal, 14 milliárd dollárra bővült.

A Lenovo a folyó negyedévre a termékei iránti kereslet további növekedésére számít, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy nem lesz képes kielégíteni teljes mértékben a jelentkező keresletet az alkatrészellátások fennakadásai miatt. A cég azzal számol, hogy az alkatrészszállítások akadozása az egész idei első fél évben jellemző lesz.

A társaság a PC-piac 5-10 százalékos növekedésére számít az idén.

A Lenovo a világ vezető PC-gyártója, globális piaci részesedése a decemberrel záródott három hónapban 25,2 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 24,8 százalékról. A rangsorban a HP (20,9 százalék), a Dell (17,2 százalék), az Apple (8 százalék) és az ACER (7,2 százalék) következett - írta az MTI.