A Bungie a Destiny és a Halo nevű többjátékos lövöldözős játékok mögött álló fejlesztő, ez utóbbit 2010-ig fejlesztette. A Bungie-t 2000-ben vásárolta fel a Microsoft, és 2007-ben vált el a Microsofttól – írja a CNBC.

Bár ez kisebb összeg, mint a Take-Two Interactive 12,7 milliárd dolláros Zynga-üzlete és a Microsoft 69 milliárd dolláros Activision Blizzard-felvásárlása ebben a hónapban, a Sony mégis azt a vállalatot szerezte meg, amely a Halóval együtt hozzájárult a Microsoft első Xboxjának 2001-es piacra dobásához.

Mindhárom üzletet ebben a hónapban jelentették be.

A technológiai cégek egyre inkább érdeklődnek a játékok iránt, mivel igyekeznek bővíteni a közönségüket, és felkészülnek a virtuális és kiterjesztett valóság eszközök jövőbeli elterjedésére.

A Bungie a közlemény szerint továbbra is önállóan fog működni a Sony-n belül. A videojáték-fejlesztő legutóbbi sikere a Destiny 2, amelyet továbbra is több platformon kínálnak majd. A Halo franchise-t 2011 óta a Microsoft 343 Industries fejleszti. Legutóbbi játéka, a Halo Infinite 2021-ben jelent meg Xboxon és Windowson.

"A Bungie a világ legkedveltebb videojáték-franchise-ait hozta létre és fejleszti tovább, és azáltal, hogy értékeit összehangolja az emberek játékélmények megosztására irányuló vágyával, emberek millióit hozza össze világszerte" - mondta Kenichiro Yoshida, a Sony Group Corporation elnöke, elnök-vezérigazgatója a közleményben.

A PlayStationt fejlesztő Sony Interactive Entertainment, amelynek székhelye a kaliforniai San Mateóban található, a Sony Group Corporation leányvállalata.