Komoly bírságot kapott a Google

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország, a cégnek a személyes adatokra vonatkozó szabályok megsértése miatt 50 millió eurót, azaz nagyjából 16 milliárd forintot kell fizetnie - írja a hvg.hu a The Wall Street Journal nyomán.
Szász Péter, 2019. január 21. hétfő, 22:26
Fotó: Pixabay

Ez a legnagyobb büntetés azóta, hogy az Európai Unióban szigorították az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR) - olvasható a portálon.

A Google-t a francia adatvédelmi hatóság (CNIL) büntette meg, amely szerint a cég nem tette elég világossá és átláthatóvá a felhasználói számára, hogy milyen célból gyűjti az adataikat. Például az adatok feldolgozására, illetve azok tárolásának időtartamára vonatkozó információkat nem ugyanazon a felületen tette közzé a Google, néhány esetben akár öt-hat klikk távolságra helyezték el egymástól azokat.

Az új GDPR-szabályozás, amely tavaly lépett életbe, lehetővé teszi, hogy az adatvédelmi előírásokat megszegő vállalatokra akár a globális árbevételük 4 százalékának megfelelő bírságot szabjanak ki. A Google fellebbezhet a döntés ellen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.01.22 12:23

Sima pénzbehajtás. A tehetségtelen és ostoba Macron & Co. lenullázták Franciaországot, gyakorlatilag csődben vannak, most így akarnak pénzhez jutni. Ez a legegyszerűbb, mással kifizettetni a cechet. Csakhogy a Google sem hülye.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html