Telefonlopások: itt egy megoldás a mobilok megtalálására

Havi 23 000 androidos mobilt lopnak el, főleg nyáron tűnnek el a telefonok. A felhasználók leginkább a fotóikat sajnálják, semmint az átlagosan 133 ezer forintos tétel, melybe egy új mobil kerül - derül ki a Kaspersky Lab kutatásából.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 10. péntek, 10:32
Fotó: Pexels

Világszerte több millió ember készül külföldi utazásra, és ilyenkor sokan készítenek fotókat, videókat. A Kaspersky Lab által készített kutatás szerint az emberek majdnem ötödének (18 százalék) a legfontosabb adataik a készülékeiken az utazásaikról készített fotók és videók. További 28 százélek azt mondja, ha elvesztik vagy ellopnák a készülékeiket, akkor nem tudná soha a rajta lévő fotókat pótolni.

Ennek ellenére mégis kevesen használnak valamilyen telefonlopásgától applikációt, mint amilyen például a cég Anti-Theft szolgáltatása. Ennek funkcióját 1,5 percenként indították el és átlagosan 23 000 Androidos készülék elvesztését vagy ellopását jelentették havonta. Mivel a felhasználók számára a legértékesebb adataik a fotók, ezért a cég szakértői azt javasolják, hogy gondoskodjanak készülékeik védelméről még elutazás előtt.

A Kaspersky Lab másik tanulmánya kimutatta, hogy világszerte az emberek 4 százaléka vesztett el vagy loptak el tőle készüléket. Ebből 57 százaléknak Android készüléke, 29 százalékának laptopja és 29 százalékának iPhone-ja volt. Átlagosan 133 000 Ft (485 dollár) kárt okozott ez a felhasználóknak, ami az új készülék ára.

Az egyszerű és hatékony lopásgátló eszközökkel a fogyasztóknak lehetőségük van arra, hogy bekapcsolják a készülék riasztóját, ha az elveszik, vagy ellopják. A kockázatok és a biztonsági lehetőségek ellenére a Kaspersky Lab kutatásainak eredményei azt mutatják, hogy a felhasználók mindössze 22 százaléka használ lopásgátló kiegészítőt a készülékek védelméért.

A világon egyre többet költenek a felhasználók applikációkra, a legutolsó adatok szerint már elérte a 34 milliárdot ez a szám.

A fotó forrása: Pexels.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2018.08.10 12:09

Hogyan tiltsa le a telefonját a távolból, ha a telefonon le van tiltva a mobilinternet, mert a gazdája nem képes megfizetni a horror mobilnet tarifákat? Honnan tudja, hogy hol van a telefonja, ha le van tiltva rajta a GPS, mert máskülönben megzabálja az akkumulátort pár óra alatt?
Ide kellene írni, hogy ezek a bölcs tanácsok csak a csúcsmobilokkal rendelkező és gazdag embereknek szólnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html