Utálja a munkáját? Itt egy tuti tipp

Egyre nő azon dolgozók száma, akik feladják állásukat, hogy programozóvá képezzék át magukat. Ez igaz azokra is, akik más területen már diplomát szereztek - derült ki a Codecool informatikai szakoktató cég felméréséből.
Napi.hu, 2017. január 12. csütörtök, 12:14
Fotó: Napi.hu

A cég szerint míg pár éve a diplomásokban még fel sem merült, hogy a végzettségükhöz képest teljesen más irányba induljanak el, mára ez megváltozott. A most induló informatikai kurzusokban részt vevők fele diplomás, harmaduk pedig félbehagyta tanulmányait (mert esetleg csalódott abban), hogy programozó lehessen.

A döntés mögött a jobb életminőség, a magasabb bér és az élethosszig tartó tanulás igénye is szerepel. Ugyanakkor meglepő, hogy a tanulóknak csak fele várja el, hogy garantáltan találjon munkát a - Codecool által kínált - 18 hónapos képzés után. Ez azért is érdekes, mert a tanulmányok díját majd az első munkahelyi fizetésből kell törleszteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.01.12 14:12

Én is oda akarok menni dolgozni, ahol ilyen pucér nők vannak az íróasztalnál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html