Változtat a netbankján a K&H - sokan nem tudnak majd belépni

Biztonsági okokból már csak a legújabb operációs rendszereken lehet használni a K&H e-bankját.
Szabó Dániel, 2020. február 19. szerda, 19:00
Fotó: Napi.hu

A K&H Bank folyamatosan azon dolgozik, hogy ügyfelei számára a leginnovatívabb és legbiztonságosabb szolgáltatásokat nyújtsa. Ennek érdekében 2020. február 26-tól a kh.hu oldal és az azon található alkalmazások (többek között a K&H e-bank, K&H e-posta, K&H web Electra, SZÉP kártya stb.) már csak a legfejlettebb operációs rendszereken és böngészőkön keresztül érhetőek majd el - írja weboldalán a K&H Bank.

Az ügyfeleknek adott tájékoztatáshoz mellékeltek egy olyan weboldal linkjét is, ahol bárki ellenőrizheti, hogy a számítógépe megfelel a webbank használatához elvárt biztonsági előírásoknak.

Kiberbiztonsági szakértők az elmúlt időszakban többször is figyelmeztettek, hogy az elavult Windows XP rendszerek egyre jobban kitettek a támadásoknak. A Windows XP azzal együtt is, hogy már lassan húszéves, még mindig az ötödik leggyakrabban használt operációs rendszer: a világ gépeinek 1,98 százalékán futott még 2019 végén a netmarketshare.com adatai szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.02.21 01:20

Okos változtatás, szarul kommunikálva. Ezzel a mellékelt magyarázattal az ügyfelek egyszerű szemétkedésnek fogják tekinteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html