A vállalati windowsos számítógépeket - PC-ket és szervereket egyaránt - fenyegeti a csoportházirend sérülékenysége, melynek kihasználásával teljes ellenőrzés szerezhető az érintett rendszerek felett. Ajánlott a Windows azonnali frissítése - kezdi cikkét a Computerworld.

A júniusi frissítőcsomagban 129 sérülékenységet javított a Microsoft szoftvereiben - többek között a Windowsban, az Office-ban, a Visual Studióban, az Azure DevOpsban és Microsoft Apps for Androidban. A hibák közül ráadásul 11 kritikus minősítésű, közöttük van egy rendkívül veszélyes biztonsági rés, amely lehetővé teszi a kiberbűnözők számára, hogy teljes ellenőrzést szerezzenek a vállalati Windows-rendszerek felett.

A CVE-2020-1317 jelű sérülékenység a windowsos számítógépek központi menedzselését lehetővé tevő nagyon fontos összetevőt, a csoportházirendet érinti. Aki ezt kihasználta, az magasabb szintű folyamatokat futtathatott, ha telepített egy speciálisan kialakított alkalmazást.

A probléma és a sebezhetőség megszüntethető a rendszer azonnali frissítésével. Ez már kezeli az Intel Opten memóriákkal kapcsolatos problémákat is.